Nikkie de Jager deelt punten toch niet uit bij songfestivalfinale

Foto: Eurovision.

Nikkie de Jager zal toch niet als vertegenwoordiger van Nederland de punten uitreiken tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival. In een videoboodschap die werd uitgezonden tijdens de voorbeschouwing op de finale, legt de visagiste uit dat ze zich hier niet prettig bij voelt.

“Het presenteren van de Eurovisie-punten namens Nederland zou een droom zijn die uitkomt. Maar wat ik ook zou besluiten, gewoon uitdelen, een statement maken, niet uitdelen of niks zeggen: ik denk niet dat het het juiste zou zijn”, zegt De Jager in een reactie.

“Daarom heb ik samen met AVROTROS besloten de punten helemaal niet uit te delen op televisie. Ik ben dankbaar voor de steun en vrijheid om dit te beslissen. Net als vele anderen had ik me vanavond heel anders voorgesteld. Laten we hopen dat in de toekomst muziek ons zal verenigen.”

Live geen punten
AVROTROS heeft bevestigd dat niemand vanuit de omroep de punten zal presenteren tijdens het Eurovisie Songfestival. De omroep verklaarde: “Nu AVROTROS niet meer betrokken is bij de finale, voelen we ons niet verplicht om live punten toe te kennen.” In overleg met Nikkie de Jager, die vanavond als onze woordvoerder zou optreden, is besloten hiervan af te zien.

AVROTROS benadrukt dat het aan de EBU is om dit op te lossen. Mogelijk zal Songfestival-baas Martin Österdahl de punten presenteren, maar dit is nog niet bevestigd door AVROTROS. “Dat moeten we nog afwachten.”

Cookieinstellingen