De 5 leukste uitjes in Boxmeer

Foto: DePaulus

Boxmeer is een van de leukste locaties in Nederland. Mits je natuurlijk weet wat er allemaal te doen is. Pas dan is het namelijk mogelijk om hier optimaal van te profiteren. Bevind je je binnenkort dus een tijdje in de buurt van Boxmeer? Of woon je in de omgeving en heb je altijd al eens willen weten wat er te doen is? Bekijk dan snel wat de 5 leukste uitjes in Boxmeer zijn.

#1: Sluis Sambeek

Een bezoekje aan de sluis Sambeek is een van de meest populaire opties onder bezoekers van Boxmeer. Deze sluis is namelijk een grote, bijzondere constructie. Je kijkt je ogen uit wanneer je hier voor de eerste keer langskomt. Het leuke is bovendien dat het nog geen uur in beslag neemt om de sluis helemaal te zien. Daardoor heb je dus alle tijd om daarna weer door te gaan naar het volgende uitje. Ook wanneer je maar één dag in Boxmeer bent.

#2: ZooParc Overloon

Het ZooParc in Overloon ligt dicht in de buurt van Boxmeer. Deze dierentuin is het ideale uitje voor jong en oud. Zo telt dit park bijvoorbeeld enorm veel dieren. Bovendien is het erg ruim opgezet. Van veel natuur en speciale parcourtjes voor kinderen tot aan de meest exotische dieren.

Wie gaat hier nu niet van genieten?

Ook kun je er heerlijk binnen of buiten onder de parasols zitten om lekker wat te eten en drinken – ideaal voor als het regent! En ben je trouwens onderweg van het ene naar het andere uitje, of sta je in een lange wachtrij? Of stroomt de regen de hele dag met bakken uit de hemel en moet je één of meerdere uitjes in Boxmeer schrappen? Pak er dan gerust even wat afleiding bij. Neem je Kindle
mee of speel bijvoorbeeld wat online spelletjes zoals Wordle of wat spannende slots van het moderne casino. Deze games zijn in een korte tijd razend populair geworden. Zo heb je altijd wat te doen in Boxmeer; weer of geen weer.

#3: Kasteelmuseum Julie Postel

Het Kasteelmuseum Julie Postel mag eigenlijk niet ontbreken op je planning. Dit museum bevindt zich in het oudste gedeelte van het kasteel zelf. Het unieke hiervan is dat enkele gedeelten zijn ingericht zoals ze er vroeger uitzagen. Hierdoor waan je je dus in één klap jaren terug in de tijd. Het museum stelt je zelfs de eerdere bewoners voor. Een ware ontdekkingstocht door een van de oudste gedeelten van Boxmeer!

#4: Rembrandt Chocolaterie

De Rembrandt Chocolaterie is een vierde locatie waar je in Boxmeer even langs kunt wippen. Deze chocolaterie is namelijk van een bijzonder hoge kwaliteit. Je komt overal complete creaties van chocola tegen. Grote kans dat je er iets tussen ziet wat je lekker vindt. En misschien leuk om als presentje mee te nemen voor een dierbare.

#5: St. Petrus-Basiliek

De St. Petrus-Basiliek is een van de meest herkenbare gebouwen van Boxmeer. Op deze locatie stond eerst een andere kerk, die in de Tweede Wereldoorlog werd verwoest. In de jaren die volgden, werd gebouwd aan een nieuw bouwwerk, ontworpen door de architect Valk. Het is een combinatie van oude en moderne elementen. Iets wat je niet op veel plekken in deze vorm tegenkomt.

Cookieinstellingen