Afvalinzameling rond de feestdagen

Foto: © Stockfoto afval - Pixabay.

Aanpassingen afvalinzameling in het nieuwe jaar. Vanaf 1 januari 2021 ziet u nieuwe wagens door uw straten rijden. 

Geen afvalinzameling op nieuwjaarsdag
Op vrijdag 1 januari wordt geen afval ingezameld. Het afval wordt in plaats daarvan op zaterdag 2 januari opgehaald. Dit geldt voor de routes 17, 18, 19 en 20.

Inzameling afval op zaterdag 2 januari
Vrijdag 1 januari is het nieuwjaarsdag. Dan wordt uw huishoudelijk afval niet opgehaald. In plaats daarvan kunt u uw huishoudelijk afval zaterdag 2 januari aanbieden. Kijk op uw Afvalkalender of in de AfvalApp wat u die dag mag aanbieden.

Zet uw afval op tijd aan de straat
Voor iedereen geldt dat het afval vóór de middag wordt ingezameld. Zorg er dus voor dat het afval zaterdag 2 januari vóór 7.00 uur aan de openbare weg staat. U mag het afval ook vrijdagavond ná 22.00 uur al aan de straat zetten.

Per 1 januari 2021 een nieuwe huis-aan-huisinzamelaar
Vanaf 1 januari 2021 ziet u nieuwe wagens door uw straten rijden. Het stokje van de huis-aan-huisinzameling is met ingang van het nieuwe jaar overgenomen door Renewi.

Dezelfde inzameldagen
Renewi houdt de inzameldagen aan zoals u die al gewend was. Wel kan het voorkomen dat het tijdstip van inzameling wat anders is. Dus wat vroeger of juist wat later op de dag. Wij vragen u hier rekening mee te houden. Extra belangrijk dus dat de gft-container, de plastic zak en de restafvalzak voor 07.00 uur aan de weg staan.

Afvalkalender
De nieuwe afvalkalender voor 2021 valt rond de Kerst bij u op de deurmat. Daarop kunt makkelijk zien wat welke week wordt ingezameld:

  • groente-, fruit-, tuin- en etensresten
  • plastic verpakkingen, metaal en drinkkartons
  • restafval
  • en vanaf 11 januari: de kerstboom.

Matrassen vanaf 1 januari 2021 apart inleveren
Vanaf 1 januari 2021 kunt u matrassen apart inleveren op de milieustraat in Haps en op de mini-milieustraat in Boekel. Per matras betaalt u 5 euro.

Hergebruiken als nieuwe grondstof
Matrassen kunnen we voor het grootste deel prima hergebruiken. De matrassen worden helemaal uit elkaar gehaald en op drie materialen gesorteerd: foam, ijzer en textiel. Deze materialen vormen dan weer de grondstoffen voor nieuwe producten.

Schoon en droog
Om deze matrassen te kunnen hergebruiken, is het wel belangrijk om ze schoon en droog aan te leveren. Daarom zamelen we ze vanaf het nieuwe jaar apart in en bewaren we ze in afgesloten containers.

Inleverlocaties
U kunt uw matrassen brengen naar de milieustraat in Haps en de minimilieustraat in Boekel. U betaalt 5 euro per matras, ongeacht het formaat.

Milieustraten op feestdagen dicht
De milieustraten zijn op de feestdagen (25 en 26 december en 1 januari) gesloten.

Voor meer informatie: www.afvalaanbieden.nl

Cookieinstellingen