Gemeente: Gemeentelijke onderscheidingen Land van Cuijk

Foto: © Pixabay.

De inzet van vrijwilligers is erg belangrijk voor een bloeiend verenigingsleven, bruisende evenementen en zorgzame kernen. De gemeente vindt het belangrijk om inwoners die zich inzetten voor de samenleving te waarderen. In haar vergadering van 8 december is de gemeenteraad akkoord gegaan met het voorstel voor drie soorten gemeentelijke onderscheidingen: de Ereburger van Land van Cuijk, de Land van Cuijk penning en de stads- of dorpspenning. De nieuwe onderscheidingen vervangen de onderscheidingen die we kenden in de voormalige gemeenten.

Het verschil tussen de drie soorten zit hem in de bijdrage die de ontvanger levert voor bijvoorbeeld zijn/haar dorp, stad, vereniging, en wat de impact en de uitstraling hiervan is op de kern of de hele gemeente. De verschillende soorten maken het mogelijk om bijdrages van verschillende omvang te waarderen.

Onderscheiding aanvragen

Nu het nieuwe systeem officieel is vastgesteld, kunnen kandidaten worden voorgedragen. Kijk voor meer informatie over de aanpak op de pagina Gemeentelijke onderscheiding. Je kunt ook contact opnemen met een van de medewerkers van de afdeling kabinet via 0485-854000 of via [email protected].

Cookieinstellingen